Főoldal - Munkatársaink az első 12-ben az OKÉS 2018 szakácsversenyen | KÖSZI | Közintézmények Szolgáltató Irodája, Berettyóújfalu
06-54-402-004


Munkatársaink az első 12-ben az OKÉS 2018 szakácsversenyen

vissza...

2018.06.25, 11:27

A KÖSZI által üzemeltetett Diétás konyhán dolgozó Dézsi Ferenc szakács és Földesiné Dávid Ibolya szakács 2018 márciusában jelentkezett az idén 7. alkalommal megrendezettOrszágos Közétkeztetési Szakácsversenyre. Felkészülésüket, jelentkezésüket Kathóné Papp Éva élelmezésvezető segítette.

A nevezéshez 3 fogásos menüt kellett készíteniük – mivel bio alapanyagot is használtak - nettó 420 Ft-ból, melynek fényképeit, receptjét, tálalási javaslatát és nyersanyag-kalkulációját értékelte a zsűri. A munkatársaim által készített ételsor – bár nem volt előírás, de mindennapi munkájukat becsempészve, annak megfelelve - teljes egészében allergénmentes.

A verseny kétfordulós volt, nagyon örültünk, hogy a beküldött dokumentumok alapján a zsűri a mi versenyzőinket is kiválasztotta az első 12 csapat közé, az országos döntőben történő szereplésre.

A döntőre 2018. június 16-án, a Budapesti Gazdasági Egyetem KVIK tankonyháján került sor, ahol 20 adagban kellett elkészíteni az ételeket 4 óra hossza alatt.

Versenyzőink az országos döntőn tisztességgel helytálltak, a nehéz körülmények ellenére nyugodtan, hiba nélkül főztek, több zsűritagtól dícséretet kaptak. Az ő konyharészük volt a legrendezettebb és a legtisztább.

Az idei évben elsőként gyermekzsűri is értékelt, a versenyről készített TV riportban a gyermekek éppen a mi ételsorunkat kóstolták, és finomnak minősítették. http://rtl.hu/rtlklub/hirek/350-forintbol-foztek-ebedet A másik rövid hírben Dézsi Ferenc munkatársamat kérdezte a riporter. http://rtl.hu/rtlklub/hirek/finom-szuper-menza-etelek

A döntőről kiadvány készül, melyben a döntőbe jutott csapatok bemutatása mellett a versenyen szereplő receptek, ételkészítési, tálalási leírások, ételek fotói szerepelnek majd.

Munkatársaim a versenyen elért kimagasló eredményükkel erősítették intézményünk és városunk jó hírnevét. A jelentkezésüket segítő Kathóné Papp Éva élelmezésvezető nagyban hozzájárult a szép eredményhez. Színvonalas munkájukért, kitartásukért, eredményükért mindhármukat köszönet illeti. Nagyon büszkék vagyunk rájuk. Ezúton is gratulálunk és nagyon jó egészséget kívánunk.

 

Ulicsné Erdős Erzsébet

intézményvezető

 

  


 

Következő napi menük

Ebéd

ÜNNEP

Ebéd

HÚSVÉT