Hiányzások jelzése, étel elvitel lehetősége | KÖSZI | Közintézmények Szolgáltató Irodája, Berettyóújfalu
06-54-402-004

Hiányzások jelzése, étel elvitel lehetősége

Tisztelt Szülők!

A hiányzások – ennek megfelelően az étkezők létszámának – pontos ismerete a nyersanyag-felhasználás optimális tervezésének, és a megfelelő adagszámú étel biztosításának elengedhetetlen feltétele.

Fentiek miatt rendkívül fontos az étkezési igény lemondása (pl.betegség vagy egyéb hiányzás miatt), valamint étkezés igénylésének újraindítása is!

 Az étkezés lemondása

  • délelőtt 9:00 óráig  bejelentett hiányzás esetén, másnaptól figyelembe vesszük a hiányzást a térítési díj megállapításánál
  • amennyiben délelőtt 9:00 óra után kerül bejelentésre a hiányzás csak a másnapot követő naptól tudjuk figyelembe venni a hiányzást a térítési díj megállapításánál

1 napos hiányzás esetén, is a fentieket szükséges követni, vagyis ha előző nap délelőtt 9 óráig nem kerül sor a lemondásra, akkor a térítési díjat ki kell fizetni, mivel a nyersanyag már megrendelésre került. Viszont azokat az ételeket, amelyeket már nem tudunk „kihúzni”, amelyekkel már nem tudjuk a térítési díjat csökkenteni, ételhordóban el lehet vinni, amire biztatjuk is Önöket, hiszen meg lett igényelve, ki lesz fizetve. Kérjük, hogy hiányzás esetén ezirányú igényüket lenti módon jelezzék részünkre, hogy erre technikailag felkészülhessünk.

A várható visszaérkezés időpontjának bejelentése: Kérjük, amennyiben tudható, már a lemondás alkalmával jelöljék meg azt a napot, amikor a gyermek újra étkezik.

Akik ingyenesen étkeznek, azok is feltétlen jelezzék a lemondást és a visszaérkezést is!

Minden étkezőnek (a fizetésre kötelezett és ingyenesen étkezőknek is) lehetősége van arra, hogy betegség vagy egyéb hiányzás esetén a távolmaradás teljes időszakában - előzetes jelzés alapján- saját ételhordóban elszállítsa az ételt (az ebédet és az uzsonnát).

Az elvinni kívánt ételért 11.30-12.00 között kell érte menni. Amennyiben eddig az időpontig nem kerül elszállításra az étel, az étkező gyermekek között kerül kiosztásra.

Ha az étel elvitelének lehetőségét igénybe szeretnék venni, akkor mindenképpen értesítsenek bennünket az alábbiaknak megfelelően.

 A hiányzásokat, lemondást vagy ételhordós elszállítást központilag kezeljük, csak irodánkban lehet jelezni ezeket a következő lehetőségek egyikén:

  • a 06/30-368-47-86-os vagy az 54/402-004-es telefonszámon, vagy
  • személyesen a fenti címen található irodában, vagy
  • e-mailbenlemondas.koszi@gmail.com e-mail címen kell bejelenteni

a gyermek neve, intézménye, osztálya/csoportja és a lemondani kívánt napok megjelölésével, illetve a hiányzást követő étkezési igény kezdő napjának megadásával, illetve annak közlésével, hogy ételhordóban elszállítja-e az ételt.

Tehát bármilyen hiányzás esetén a szülő eldöntheti, hogy lemondja az ételt, vagy ételhordóban elviszi, de mindkettőt jeleznie szükséges, hogy biztosítani tudjuk ezt a lehetőséget. 

A már kiszámlázott, de később szabályosan lemondott adagok túlfizetésként fognak megjelenni, a következő hónap térítési díjában írjuk jóvá őket. Amennyiben a gyermek a következő hónapban valamilyen okból már nem étkezik nálunk, vagy 100%-os kedvezményre válik jogosulttá, a túlfizetett összeget a KÖSZI visszatéríti.

 

Berettyóújfalu, 2018.03.19.

                                                         Ulicsné Erdős Erzsébet

                                                             intézményvezető

Mai menük

Reggeli

Mizo kakaós ital 450ml Ráma Kuglóf

Tízórai

Kakaó Ráma Kuglóf

Ebéd

Tejfölös-burgonya   leves   Bolognai   spagetti   Narancs

Uzsonna

Szárnyaskrém Retek vaj TK. Kenyér

Vacsora

Szárnyaskrém retek vaj TK. kenyér

Tízórai

Kakaó Ráma Kuglóf

Ebéd

Sárgarépa     Tejfölös-burgonya   leves   Bolognai   spagetti   Narancs

Uzsonna

Szárnyaskrém Retek vaj TK. Kenyér

Reggeli

kakaó vaj,kuglóf

Tízórai

körtelé

Ebéd

alma       csirkemáj   brassói   f?tt burgonya   káposzta saláta

Uzsonna

víz,natúr vajkrém kalf.paprika rozs kenyér